Thursday, July 22, 2010

MUKA BELANDA

Ikutkan saye ni kureng gemar le menonton sinetron indon...
Ntah macam mane le ble layan tgk citer CINTA & ANUGERAH kt TV9 tiap-tiap petang pas balik keje...
Boring takde citer menarik so layankan aje...lagipon pelakonnye ganteng dan cun...jd berminat la sket...
Kalo tak ganteng ngan cun usah harap nak tengok...ek ele ape ke pesen ntah...

Kalo korang perasan la muka pelakon-pelakon indon banyak yg stok mix...kalo bukan stok camtu dapat watak pak lawak taraf badut je...Ye la...yg stok muka belanda banyak la jadi hero/heroin...bayangkan le kalo bibik2 yg keje kat sini muka stok2 belanda masalah tue...bahayas...takpon yg keje buruh binaan tu sume stok muka cam ARIWIBOWO...mau tak laku jejaka2 malaya...

"Abang,asyraf sinclair skang belakon cite indon...dah berabuk speaking indon?"...pn isteri memulakan topik perbualan ...

"Ye ke?"...pendek je en suami memberi respon...

"Aah le...die kan dah memang netap kat sane...ala muka stok belanda bole la jd hero...pelakon sane kan banyak muka2 mix...kalo muka pure indon tu dapat watak tempelan je..."...pn isteri terus membebel...

"Abang, agak-agak kan kalo b jadi pelakon kat sane bole jd heroin kot...ye la b kan ade keturunan belanda....mix gitew..."hohoho...pn isteri saje mengeluarkan statement berbau riak walau rase nak termuntah mengenangkan kebenaran fakta tersebut...(tapi teman memang ade keturunan belanda pon...apak teman punye tok orang belanda...cume teman ni belanda hidung kemek...belanda tak jadi...macam ayam belanda ade la...)

"Bole b...memang bole sangat...b dapat watak tukang lap meja kat kantin je"...en suami memberi jawapan yg sudah dapat dijangkakan daripada pn isteri...

Sebenarnye sebelum tanye dah pk pasal jawpan en suami tue...die mesti kenekan la tp gatai gak nak wat statement macam tu...usah harap le en suami nak puji2 saye...die kalo kutuk memang berbakul2...


---YASMIN WILDBLOOD---
Muke stok belanda

VS


---AZURA VAN PERSIE ---
Muke macam ni dikatekan tukang lap meja...sungguh tak patut...

Thursday, July 8, 2010

1,2,3 ???

Malam kelmarin kami anak-beranak terbongkang depan tv...
Penat dan mengantuk luar biase...tp yg juaranye tentulah abah Rayyan...mane taknye die yg tido dulu...
Ikutkan hati saye pon nak join  the korum...
Memandangkan Rayyan blom menunjukkan tande-tande nak beradu maka saye pon terpaksa la berjage...
Kang tak pasal macam-macam projek mega bos kecik tu laksanakan...

Tapi saye terlelap gak sekejap...sampaikan citer Desperate Housewives aritu saye tak tau ape pokok pangkal citernye...yg saye tau betapa nikmatnya dapat tido...tapi tido2 ayam je...asyik terjaga sbb teringat blom solat isyak...blom gosok baju...aduiii...lgpon tido kat depan bukan dalam bilik...

Dalam kul 12 lebih saye pun terjage...buat le ape2 yg patut...solat...gosok baju...kemas tempat tido...
Selesai semua tue dalam kul 1 lebih...
Saye pon kejutkan la en suami...nak tanye la die nak tido dalam bilik ke nak tido kat depan tv...maklum la...
malam tersebut kan ade semi final world cup...GERMAN VS URUGUAY...mane tau die nak layan...tu pon kalo bangun la...kalo tak tengok tiang gol je la...

Saye       : "Abang, abang nak tido kat sini ke kat dalam?"...gigih pn isteri mengejutkan en suami...

En suami : "Aaaaa"...biase le en suami tu mmg suke buat reaksi macam tu kalo orang kejut bangun tido...

Saye       : " Abang ni nak tido kat sini tgk bola ke nak masuk bilik?" pn isteri buat ulang suara lagi...ade kedengaran tande2 hot sbb pn isteri dah pedih bijik mate tahan mengantuk...

En suami : "Aaa...1,2,3"...en suami buat lawak apekah...adekah sedang mimpi mengira bulu ketiak beliau atau mengira bulu tenuk di ladang ternakannye...

Saye      : "Eeee....malas le layan org tua ni...bab merapu bagi je kat die"...pn isteri terus blah masuk bilik angkat si kecik...


Apa la kaitan soalan saye ngan jawapan 1,2,3 dari en suami tu...saye pon tak tahu...

Tuesday, July 6, 2010

SELAMAT HARI LAHIR EN SUAMIKU SAYANG




Arini genap le en suami berumur 30 tahun...
Alhamdulillah dikurniakan oleh Allah S.W.T dengan kesihatan yang baik...
Oh en suami awak dah tua ye...tapi suke buat perangai macam budak 15 tahun...
Selamat hari lahir en suamiku sayang...
Semoga panjang umur,sihat selalu,dimurahkan rezeki supaya pn isteri n anak2 dapat tumpang sekaki :), dan semoga kita hidup bahagia bersama di samping keluarga yang kita bina...
Saye harap en suami suke la ngan hadiah yang saye bagi tue...

P/S : Kalo rajin saya  buat post pasal hadiah en suami ni...gambo tak tangkap pon lg...dah ade gambo saye update ye...

VIDEO YANG DAH BASI

video


Video dia atas ni dah lame...tak silap mase rayyan berumur 7 bulan...kesian btul kat saye...baru arini tau nak upload video kat blog...nampak sgt kuno...

Bile tengok video ni...teringat plak mase rayyan kecik2 dlu...tengok le die punye betis punye le tembam...kalo compare ngan skang mak aii jauh beno bezanye...

Malas nak bebel panjang2...tengok je la video budak kecik ni dok layan Upin & Ipin ni...

Friday, July 2, 2010

HANDSOME LIKE HIM




Aritu tgk tv...rasenye rancangan DIARIKU SHAHIR...ye kot tak ingat tp yg pasti ada muka Shahir la...
Setiap kali tgk muka shahir mesti saya cakap... "Hensem betul mamat ni...nak cair dibuatnya"...
Seperti biase en suami memandang muka saye dengan penuh jaki dan berbulu...Biase le...orang tua tu mane ble dengar saye puji orang lain...Tu nasib baik tak kene cubitan penuh hikmat...sebab saye selalu bg hadiah tersebut kalo die dok puji-memuji org lain depan saye...contohnye die cakap Ayu Raudhah cun giler...hishhh tolong la...saye rase lobang idung saye 10 kali ganda cun dari awek tersebut...maka dengan tak semene-mene saye akan cubit paha en suami sampai die ngaku saye yg lagi cun...hahaha...memang kejam...dah lame tak dengar en suami saye panggil saye ketam...sebab suke mencubit le...tu takpe...perangai en suami lagi buruk...die suke cubit pakai jari kaki...mesti pelik camne kan...cube la buat...sakit ooo...ntah dari mane die amik ilmu tu saye pon tatau...ilmu ajaran sesat Ayah Pin agaknye...

Saye         : "Rayyan ummi harap rayyan dah beso nanti ensem macam shahir ye"

En Suami  :  "Haishh...mane ade orang yg lg ensem dari abang..."

Tetibe rase macam nak kene mabuk laut dek statement en suami yg selalu masuk bakul...Rayyan dah beso nanti tolong jgn ikut perangai abah yg suke syok sendiri ye...